Nieuws


jubileumtentoonstelling Firma van Drie

11-9-2012

5x106 is de naam van de jubileum tentoonstelling van de Goudse Firma van Drie. Vrijdag 14 september om 21.00 uur is de opening. Kunstenaarszijn uitgenodigd om een werk te maken met het thema woord. Ik doe mee.Omdat ik pas 2 jaar in Gouda woon heb ik een ontdekkingstocht gedaannaar allerlei mooie plekjes met geschiedenis. Natuurlijk kun je niet alles fotograferen, maar een kleine selectie geeft ook de sfeer van destad weer. Met ongeveer 35 foto's heb ik een collage gemaakt. Al die foto's en kleuren bij elkaar geven een onrustig geheel. De voorstellingis eerst naar zwart-wit gezet. Daarna is er een warme duotone van gemaakt. De letters Gouda zijn eerst uit linoleum gesneden. Daarna is ereen afdruk gemaakt. Die afdruk is gescand. In een fotoprogramma zijn de letters bewerkt en doorgesneden om een optimale dynamiek te krijgen.Van de voorstelling is daarna in het fotoprogramma weer een kleurenfoto gemaakt. Daarna kon het goud/geelgekleurde woord Gouda er op geplaatst.


Delftse Atelierroute 2012

4-9-2012

In het weekend van 6 en 7 oktober is er in Delft weer een grote atelierroute. Kunstenaars die geen atelier in het centrum van Delft hebben zitten in verzamelgebouwen. Ik zit in de Hypo kunstsuper bij Tijn Noordenbos, Brighart en Coby Brinkers achterin het zaaltje waar ook lezingen worden gegeven. Natuurlijk is de reguliere kunstsuper dan ook open.Dit jaar heb ik enkele fotobewerkingen op geborsteld aluminium laten printen. Kom je ook kijken?


Vliegend Tapijt

20-6-2012

Sinds april 2012 maken meer dan 45 nederlandse en buitenlandse vrouweneen Vliegend Tapijt in Gouda. Ik heb het project verzonnen en het ontwerp van het tapijt gemaakt. De vrouwen nemen steeds een lapje en borduren daar namen op of wensen. Doel is om elkaar beter te leren kennen.Samen met Willemien Rougoor van de stichting Steunpunt OOG hebben wesubsidie aangevraagd. De gemeente Gouda, het Oranje Fonds en de Rabobank Gouwestreek hebben ons project mogelijk gemaakt. De bekende Goudsebeeldhouwer Jan Mosterd maakt een fakir van hout. Die komt op het Vliegend Tapijt te zitten. Het Vliegend Tapijt reist door verschillende openbare gebouwen als het klaar is. Meer informatie vindt u op www.vliegendtapijtgouda.nl. Daar kunt u ook een bericht achter laten in het gastenboek. Het kleed is bijna klaar. Eind september is de opening, maardaarover later meer.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22