Delftse krokussalon

Om de lente maar zo vroeg mogelijk te laten beginnen doe ik mee met deDelftse krokussalon, van 21 februari tot en met 21 maart. Voor mij ishet leuk om de Delftenaren weer te zien en de kunstenaars weer even te spreken. Thema is onder andere co-existentie. Dit past goed in mijnErasmus project, waaraan ik in augustus vorig jaar ben begonnen. Desiderius schreef in de vijftiende eeuw al over co-existentie. De vraag rijst: wat doen wij allemaal terwijl wij naast elkaar bestaan?

Erasmus was een vrijdenker en hij had het niet zo met mensen (zelfingenomen onderwijzers zonder inlevingsvermogen die alleen maar zenden zonder vragen te stellen) die in de geur van wijsheid stonden en op jachtwaren naar de Gouden Tak. Hiermee bedoelt hij de tak die de Onderwereld voor Aeneas opende, later uitgelegd als symbool voor literaire kennis.
Ik heb het gegeven vertaald in een vrijere versie: bonte vogeltjes dieom de een of andere reden bij elkaar zijn, co-existeren, op de takkenvan de bloeiende Jacaranda zitten en op zoek zijn naar geluk. Dit schilderij doet mee aan de krokustentoonstelling in Kadmium, Delft, van 21 februari tot 22 maart te zien. Op jacht naar de Gouden Tak, 70x90cm.